29 Μαΐου 2009

Καταστατικό Σχήματος Α.Φ.Μ.Η/Υ

1) Δημιουργείται σχήμα με το όνομα Α.Φ.Μ.Η/Υ (Ανεξάρτητοι Φοιτητές Μηχανικών Η/Υ).
2) Το σχήμα Ανεξάρτητων Φοιτητών Μηχανικών Η/Υ είναι ανεξάρτητο και δεν πρόσκειται σε κανένα κόμμα, πολιτικό φορέα, οργάνωση ή άλλη παράταξη.
3) Η εύρυθμη λειτουργία του Σχήματος δεν βασίζεται στην εγγραφή μελών, αλλά μπορεί να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε φοιτητής του ΤΜΗΥΠ.
4) α) Το πλαίσιο που θα κατεβαίνει σε κάθε Γενική Συνέλευση δεν μπορεί να σχηματίζεται, χωρίς να λάβει χώρα ανοιχτή συζήτηση διαμόρφωσης του πλαισίου, όπου θα γίνεται ψήφιση του πλαισίου που διαμορφώθηκε.
β) Στην ανοιχτή συζήτηση διαμόρφωσης του πλαισίου δεν έχουν δικαίωμα ψήφου όσα άτομα είναι μέλη οποιασδήποτε άλλης παράταξης/σχήματος της σχολής ή δεν ανήκουν στον φοιτητικό σύλλογο του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής.
γ) Οι ομιλητές του σχήματος στην Γενική Συνέλευση θα αποφασίζονται κατά πλειοψηφία από όσους συμμετέχουν και έχουν δικαίωμα ψήφου στη συζήτηση διαμόρφωσης του πλαισίου.
δ) Το τελικό πλαίσιο που θα κατεβαίνει στην Γ.Σ., για να ισχύσει θα πρέπει να υπερψηφιστεί από τα 2/3 όσων έχουν δικαίωμα ψήφου, αλλά και από τα 2/3 της επιτροπής διαχείρισης. Αν κάποιο πλαίσιο δεν υπερψηφιστεί, θα πρέπει να συζητηθεί εκ νέου και να ακολουθήσει νέα ψηφοφορία. Αν μετά από δύο ψηφοφορίες δεν μπορεί να υπερψηφιστεί το τελικό πλαίσιο, τότε θα επαναλαμβάνεται ψηφοφορία, όπου θα αρκεί να εγκριθεί από το 1/2 όσων συμμετέχουν και έχουν δικαίωμα ψήφου και να συμφωνεί τουλάχιστον 1 μέλος της διαχειριστικής επιτροπής.
5) Σκοπός της δημιουργίας του σχήματος είναι η συζήτηση και η πρόταση λύσεων για όλα τα θέματα που απασχολούν άμεσα τους φοιτητές της σχολής.
6) α) Για την εύρυθμη λειτουργία του σχήματος, κάθε εξάμηνο θα εκλέγεται 3μελής διαχειριστική επιτροπή.
β) Τα μέλη της επιτροπής θα εκλέγονται ύστερα από ψηφοφορία, όπου αν υπάρχουν 3 υποψήφιοι, θα πρέπει να υπερψηφιστούν από τα 2/3 όσων έχουν δικαίωμα ψήφου στην συνέλευση του σχήματος και να συμφωνούν τα 2/3 της προηγούμενης επιτροπής. Αν υπάρχουν περισσότεροι εκ των τριών υποψηφίων, τότε θα ψηφίζονται από την συνέλευση όλοι οι υποψήφιοι (όπου καθένας που συμμετέχει θα έχει δικαίωμα 2 ψήφων) και ύστερα οι τρεις που θα συγκεντρώσουν τους περισσότερους ψήφους θα πηγαίνουν στην επιτροπή διαχείρισης, αρκεί να συμφωνούν τα 2/3 της προηγούμενης επιτροπής.
γ) Για να αλλάξει κάποιο μέλος της επιτροπής, θα πρέπει να τεθεί θέμα αμφισβήτησης στην συνέλευση του σχήματος και να συμφωνήσουν για την απομάκρυνσή του τα 2/3 όσων συμμετέχουν και έχουν δικαίωμα ψήφου, αλλά και τα 2 άλλα μέλη της επιτροπής. Επίσης αν κάποιο μέλος παραιτηθεί, τότε αυτόματα θα γίνεται διαδικασία συμπλήρωσής της.
7) Ο μόνος γνώμονας κατεύθυνσης των απόψεων του σχήματος είναι η τεκμηριωμένη υπεράσπιση των συμφερόντων των φοιτητών του τμήματος, χωρίς να εμπλέκονται κομματικά ή ψηφοθηρικά συμφέροντα.
8) Υποχρέωση της ομάδας διαχείρισης του σχήματος είναι να εγκαλεί τουλάχιστον μία φορά το μήνα σε συνέλευση του σχήματος, προκειμένου να συζητηθούν τα τεκτενόμενα στην σχολή και την παιδεία, αλλά και για την αξιολόγησή της από τους συμμετέχοντες στο σχήμα.
9) Όσοι διαφωνούν με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, καλούνται να εκφράζουν τεκμηριωμένα την διαφωνία τους.
10) Το σχήμα δεν θα στηρίζεται σε συγκεκριμένο πολιτικό υπόβαθρο και είναι ευπρόσδεκτοι φοιτητές όλων των πεποιθήσεων, αλλά με βάση τους περιορισμούς όλων των υπόλοιπων άρθρων του καταστατικού.
11) Το καταστατικό για να ισχύει, θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από την συνέλευση του σχήματος και θα μπορεί να αλλάξει μόνο με νέα συνέλευση. Τα άτομα που θα μπορούν να ψηφίσουν ορίζονται από το άρθρο 4β και συμπίπτει με το δικαίωμα ψήφου για την διαμόρφωση του πλαισίου της Γενικής Συνέλευσης, ενώ θα πρέπει να παρευρίσκονται και όλα τα άτομα της επιτροπής διαχείρισης. Στην ψηφοφορία θα μπορεί να αλλάξει ολόκληρο ή άρθρα του καταστατικού μόνο αν υπερψηφίσουν των αλλαγών τα 2/3 όσων παρευρίσκονται, με εξαίρεση την ομάδα διαχείρισης που θα πρέπει να υπερψηφίσει τις αλλαγές ομόφωνα. Αν μετά από 2 συνελεύσεις σχήματος δεν έχουν υπερψηφιστεί ή καταψηφιστεί οι προτεινόμενες αλλαγές, μπορεί η διαχειριστική επιτροπή να κατοχυρώσει απόφαση κατά πλειοψηφία.

1 σχόλιο:

  1. έχετε Link στα πλάγια το http://anentaxtoi-suntonismos.blogspot.com/ το οποίο περιέχει συνδέσμους, σχεδόν αποκλειστικά αναρχικών ομάδων. Ενστερνίζεστε τις απόψεις τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή